PIALOTTA PERCAT EKLÖF 

Fridhem var precis vad jag behövde. Att ha fått göra film med mina fantastiska klasskamrater har varit enormt utvecklande. 

Under min tid här har jag fått syn på en tydlig riktning i mitt filmande, både praktiskt och tematiskt.

Praktiskt - Jag utforskar fortfarande min filmiska process men har landat i att det är få saker som stimulerar mig lika mycket som att få regissera och skriva. Det är då när jag tillsammans med andra får vrida och vända på saker, får se alla sidor på alla mynt som jag trivs som bäst.

Tematiskt - Innan fridhem var en sån här kontext ganska främmande för mig, och mycket av mitt filmskapande har tagit avstamp i det upplevda maktförhållandet mellan min bakgrund och min ingång till film och att nu befinna mig i ett kultursammanhang. 

I mitt första egna projekt Leyla inspirerades jag av en fin men sårig vänskapsrelation i min tonår och att utforska klassamhället på mikronivå, hur tar det sig uttryck i våra relationer? Mitt slutprojekt Jag är författare nu föddes ur de känslor och tankar som väckts hos mig under mitt skapande på fridhem och fokuserar därför på de yttre och inre konflikter som kan uppstå
när en kulturarbetare har gjort en klass- och/eller kulturresa och använder sitt liv som konstnärligt material.
Filmerna finns att ta del av nedan!

Tack Fridhem, tack Svalöv, tack. 

Om du vill samarbeta så nås jag på:

0702976964

pialotta.eklof@gmail.com 

En tillbakablick på en vänskap och en tid. 
De är ensamma på balkongen. De röker. De äter. De gör squats.

LEYLA

JAG ÄR FÖRFATTARE NU

Vad är okej att skildra i en autofiktiv berättelse? Vart slutar din historia och vart börjar min?

Telefonsamtalet till den före detta vännen Ines och ett författarsamtal i hemstaden väcker motstridiga känslor hos Lara över sin debutroman. Skam, skuld och stolthet genomsyrar inte bara Laras inre konflikt utan även konflikten som uppstår mellan henne och Ines. De båda vill på sitt sätt få äga sin delade historia.

Föregående
Föregående

ISAK MILLES GEDIN

Nästa
Nästa

NOAH RAGERT